clanovi_v

Lista članova je isprva krenula kao ispomoć za obezglavljeni 9A callbook u kojem je prvo bilo svega i svačega, a onda ga dugo nije bilo, zatim mnogi nisu u njemu željeli biti, pa im je sve postalo mrsko i teško, a članova ima stvarno svakakvih.

Službeni imenik odnosno callbook bi trebao biti kvalitetno i promptno ažuriran i prepun onih koji uredno podmiruju svoje obveze. Pri obvezama ne mislim samo na aktivnost na opsegu!

Glasno razmišljam o članarini prema savezu, članarini koju treba dati matičnom klubu i nešto više od propisanoga minimalca, potom svatko treba imati valjanu dozvolu za rad, slati QSL kartice, platiti pretplatu na QRZ.com.hr jer kad možete davati lovu za časopis možete plaćati i nama… Wink Da ne govorim o radu sa mladima i demonstraciji HAM sile na svim mogućim poljima ljudskog rada i djelovanja, odnosno na javnim skupovima, natjecanjima i sličnim aktivnostima.

Kao i svagdje i ovdje među nama vrijedi pravilo “100 ljudi – 100 ćudi” iako se meni osobno više draža ona druga poslovica “100 žena – 200 sisa”. Smile

Iako broj članova QRZ.com.hr portala polako raste moram primijetiti da se radi o tihoj većini koja se registrira i na tome prestaje svaka daljnja aktivnost. Ima članova koji su dodali svoje ime i pozivnu oznaku i nisu se nikada poslije toga prijavili u sustav!? Iskreno ne želim vjerovati da je ona stara narodna poslovica posrijedi “Imena luda nalaze se svuda!” Frown

Zatim dolaze svi oni koji nisu nikada ništa napisali, dodali, pokrenuli, pitali, pomislili, poželjeli saznati ili podijeliti sa drugima. Potom dolaze kolege koje su nešto pokušale i ubrzo se umorili, a ima i hvale vrijednih radioamatera koji se svim silama trude pokrenuti stvar sa mrtve točke i ostaviti traga iza sebe, na dobrobit svih nas.

Dragi HAM-ovi (pri tome ne mislim na šunku i pršut iako su mi te dvije delicije vrlo drage & mile) ovo nije “kritika ljudskog uma” već još jedan u nizu poziva za slanjem: priloga, tekstova, fotki, priča, reportaža, shema, pozdrava i želja. Ma koliko to zvučalo frazerski ali neka se i vaš glas čuje! Neka i vaše umotvorine i rukotvorine  ugledaju svijetlost dana.

U ime svih nas koji jesmo, i zbog svih onih koji tek trebaju postati – molim sve kolege koje ovo čitaju da me slobodno citiraju Wink i protrljaju okice prije no što skoče na noge lagane i krenu dijeliti svoja radioamaterska iskustva, znanja i višak opreme drugima.

Miša, 9A4TA