Dugo već gledamo i guštamo vrh Kamenjak u Baranji JN95IT, 259m asl. Po svim saznanjima trebalo bi da bude top lokacija za VHF@up konteste. 9A1BOP ima na tom području svoj kontest PPS, ali zadnjih godina nisu aktivni. Dugo virtualno pretraživanje i zanimanje, prekinuo je 9A5KM Mladen i sa suprugom sjeo u auto i otišao tražiti vrh Baranje… Ono što nam je nudio Google, Mladen je samo potvrdio: lokacija stvarno pruža neograničene mogućnosti u smislu dolaska autom na sam plato i postavljana velikog broja antenskih sustava (dakle raj za pravu i mnogobrojnu ekipu željnu dokazavanja).

VHF aktiviti u lipnju je odrađen sa 2 x 8 el. oblonzima i 100W. Rezultat je najbolji u spomenutoj konkurenciji.  Za prvu posjetu OK. Sada idu pripreme za Teslu… Nažalost najava lošeg vremena većinu ekipe tjera da odustanu (i oportunistički odu na zicera – lokaciju na brdu poviše Broda).  Ipak najzagriženiji 9A5KM i moja malenkost uz svemoguću potporu ostatka ekipe (sve su nam udovoljili samo da nas se riješe – kako bi mogli u miru roštiljati i bezbrižno raditi u natjecanju) ipak odlazimo još u petak navečer prema Baranji. Zadnji dio puta prema vrhu je prašnjavi pjeskoviti makadam koji se strmo spušta kroz Beljske vinograde i naglo uzdiže prema prekrasnoj livadi dugoj nekoliko stotina metara i širokoj dvadesetak , a koja je gotovo ravna sa malim povišenjem na sjevernoj strani.

Kako je kiša najavljena od ponoći do jutra u subotu bilo bi nemoguće autima doći poslije kiše. Prognoza po satima bila je točna gotovo u minutu… Sada je veći antenski sustav (4 x 8 el. oblong by 9A5KM, 9 el. Tona i 1.000W pojačalo). Sve je spremno za borbu i top plasman… Pitanje je koliko nas dvojca možemo izdržati u samom radu na stanici (čitaj – obojica smo prešli 50).

Iskustvo rada sa vrha Baranje je predivno – molim da i drugi probaju: DL stanice grme – samo ih treba nagovoriti da okrenu antenu (DL stanica dolazi sa 59+20dB , na upit kakvu opremu koristi: 13 el. Yagi i 500W).

Mnoštvo stanica sa istoka dolazi u valovima (po desetak i onda opet čekaš da dođe novi val: UR, YO). Žalosno je da u natjecanju od 24 sata odradimo 27 stanica iz Hrvatske??? Malo statistike i do slušanja ako bude po planu sa Velebita u Alpe Adia VHF natjecanju u Kolovozu. Hvala svima koji su nam pomogli da ovo ostvarimo i svima koji su nas pozivali…

U ime RK Slavonski Brod 9A1CRS
Kontest dio ekipe 9A5KM & 9A2KI

* * *

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, Cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem, jer Internet je naše igralište –  midnel.hr