Od našeg kolege Dragana – S55Z, posredstvom kolege Istoka – 9A2KI (tnx Ico), stigla je pozivnica za sudjelovanje na HAMfestu i HAMsajmu LOS 2014. u organizaciji Saveza radio amatera Slovenije (ZRS) koji se održava od 07. do 10. svibnja 2014. godine u Ljubljani.

Iako su domaćini željeli upriličiti međunarodnu HAM manifestaciju, u konačnici se HAMsajam i HAMfest LOS 2014. održava u sklopu općeg sajma male privrede i poduzetništva.

Od poduzeća sa RA opremom prisutan je HAMtech sa dosta zanimljivih partnera kao što su: INOVATIC ICT (Hrvatska), DUAL (Srbija), 4O3A (Crna Gora), MARCUCCI (Italija), HyEnd Company (Nizozemska) i drugi.

U živo će biti predstavljeni neki novi proizvodi: ICOM IC-7100, ID-5100, HyEndFed antene, VHF/UHF yagi antene, 4O3A station automation – novi SSC XL kontroler, HAMtech High Power antenski preklopnici za SO2R/MM/MS automatizaciju natjecateljskih radio postaja.

Osim upoznavanja i druženja s kolegama sa RA opsega, sklapanja novih prijateljstava, razmjene iskustava, stjecanja novih znanja, pregledavanja i isprobavanja nove opreme i rješenja u živo – posljednji dan sajma LOS predviđen je i za HAMsajam – sajam rabljenih RA i starih vojnih uređaja, mjerne opreme, elektroničkih komponenti i slično, koji je namijenjen samo fizičkim osobama!

Biće i interesantnih prezentacija kao što je prezentacija 9A WFF kluba, rad radio amatera tijekom elementarnih nepogoda (imali smo ove godine dosta toga) i suradnja sa civilnom zaštitom i radio amaterima susjednih država. A od obrazovnih tema možda je interesantna prezentacija male škole programiranja putem obrazovnog robota EMoRo (jako dobar hrvatski proizvod).

Za posjetitelje iz 9A rezervirano je 100 besplatnih ulaznica pa ako bi neko bio dobar, da ih podjeli zainteresiranima, mogu ih poslati na njegovu adresu.

Prilažem još program prezentacija HAMsajma, info o sajmu LOS možete pogledati na www.sejemlos.si

Program HAMFEST LOS 2014

07.05.2014.

  • 16:00 – 18:00 sati – Prezentacija 9A WFF (9A World Flora and Fauna activity) organizacija, djelovanje, prezentacija naravnih parkova. Moderatori: Emir 9A6AA, predsjednik 9AWFF kluba i Drago 9A6NDD, tajnik 9AWFF kluba.

10.05.2014.

  • 10:00 – 11:00 sati – Uporaba edukacijskog robota EMoRo za učenje programiranja putem igre. Moderatori: Dragan S55Z i Herman S53NW.
  • 11:00 – 13:00 sati – Djelovanje radio amatera u uništavajućim olujama – međunarodni simpozij. Moderator: Tilen Cestnik, S56CT i drugi.
  • 09:00 – 13:00 sati – Sajam rabljenih RA uređaja.

Prijave za pojedine događaje javite što prije na: info@hamtech.eu ili office.zrs@gmail.com zbog rezervacije konferencijske sale! Prostor je ograničen na oko 250 sudionika…

Cijena uzlaznica na HAMsajam za one koji nemaju besplatne ulaznice za LOS iznosi:

  • Odrasli – 5€
  • Mladi do 16 godina i invalidi na kolicima te njihovi pratioci – besplatno.

VY 73 & GL de Dragan S55Z