9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Obavijesti » QRZ.com.hr članstvo

clanovi_mLista članova je isprva krenula kao ispomoć za obezglavljeni 9A callbook u kojem je prvo bilo svega i svačega, a onda ga dugo nije bilo, zatim mnogi nisu u njemu željeli biti, pa im je sve postalo mrsko i teško, a članova ima stvarno svakakvih.

Službeni imenik odnosno callbook bi trebao biti kvalitetno i promptno ažuriran i prepun onih koji uredno podmiruju svoje obveze. Pri obvezama ne mislim samo na aktivnost na opsegu!

Glasno razmišljam o članarini prema savezu, članarini koju treba dati matičnom klubu i nešto više od propisanoga minimalca, potom svatko treba imati valjanu dozvolu za rad, slati QSL kartice, platiti pretplatu na QRZ.com.hr jer kad možete davati lovu za časopis možete plaćati i nama… Wink Da ne govorim o radu sa mladima i demonstraciji HAM sile na svim mogućim poljima ljudskog rada i djelovanja, odnosno na javnim skupovima, natjecanjima i sličnim aktivnostima.

Kao i svagdje i ovdje među nama vrijedi pravilo “100 ljudi – 100 ćudi” iako se meni osobno više draža ona druga poslovica “100 žena – 200 sisa”. Smile

Iako broj članova QRZ.com.hr portala polako raste moram primijetiti da se radi o tihoj većini koja se registrira i na tome prestaje svaka daljnja aktivnost. Ima članova koji su dodali svoje ime i pozivnu oznaku i nisu se nikada poslije toga prijavili u sustav!? Iskreno ne želim vjerovati da je ona stara narodna poslovica posrijedi “Imena luda nalaze se svuda!” Frown

clanovi_v

Zatim dolaze svi oni koji nisu nikada ništa napisali, dodali, pokrenuli, pitali, pomislili, poželjeli saznati ili podijeliti sa drugima. Potom dolaze kolege koje su nešto pokušale i ubrzo se umorili, a ima i hvale vrijednih radioamatera koji se svim silama trude pokrenuti stvar sa mrtve točke i ostaviti traga iza sebe, na dobrobit svih nas.

Dragi HAM-ovi (pri tome ne mislim na šunku i pršut iako su mi te dvije delicije vrlo drage & mile) ovo nije “kritika ljudskog uma” već još jedan u nizu poziva za slanjem: priloga, tekstova, fotki, priča, reportaža, shema, pozdrava i želja. Ma koliko to zvučalo frazerski ali neka se i vaš glas čuje! Neka i vaše umotvorine i rukotvorine  ugledaju svijetlost dana.

U ime svih nas koji jesmo, i zbog svih onih koji tek trebaju postati – molim sve kolege koje ovo čitaju da me slobodno citiraju Wink i protrljaju okice prije no što skoče na noge lagane i krenu dijeliti svoja radioamaterska iskustva, znanja i višak opreme drugima.

Miša, 9A4TA

Tags:

4 Comments

 1. 9a2ki says:

  Ne mogu ne komentirati… Ako ne vjeruješ pitaj moju ženu, kad sam počeo čitati gornji text iliti tekst. Rekao sam joj kad je pitala tko to piše: ovo može samo Miša vidi mi se pis(m)o iz aviona. A vidim ga u Slatini kad god pogledam sa Ivačke glave… Još jednom zahvala na poticanju 2011. Jer da nisi zagužvao i rekao “daj radite niste došli na planinu da bi bili 2.” I da nisam onda i ja u ekipu unio još malo preostale energije – ne bi bili 1.
  73 do nekog susteta dragi prijatelju de 9A2KI, Ico.

 2. 9A4TA says:

  73 9A2KI 🙂

  Evo šaljem ti direktne linkove da pogledaš slike i video zapis ako već nisi…

  Priča prva – http://www.qrz.com.hr/umski-radioamaterski-susreti/
  Priča druga – http://www.qrz.com.hr/9a1crs-na-ivackoj-glavi/
  Priča treća – http://www.qrz.com.hr/video-9a1crs-na-ivakoj-glavi/

  +15 za gospođu.

 3. 9A6SCO says:

  Društvo 73,kako se učlaniti u QRZ,HVALA Tnx,Mario

 4. 9A4TA says:

  Mario, mogućnost registracije je ukinuta prije nekoliko godina. Naime, postalo je besmisleno održavati glomazni sustav, pri čemu nitko od članova nije koristio mogućnost objave oglasa, video zapisa i slično.

  Ukoliko imaš neki prilog, najavu ili samogradnju sa HAM tematikom i želiš to publicirati, pošalji materijale na “portal@qrz.com.hr” i odmah će osvanuti na naslovnici.

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL