T6BP QSL-ke

Byadmin

06.01.2012. | Pogledano: 3,052
T6BP_qsl_trece_view

Uskoro na tiskanje šaljem QSL-ke kojima će biti potvrđe radioveze s postajom T6BP (Branko iz Kabula). Mada je Branko od 27. rujna 2011. do sada, u slobodno vrijeme održao više od 5000 veza, za početak će biti izrađeno 3000 kartica, odnosno, 3 razne vrste QSL-ki.  Svim našim operatorima QSL-ke će biti poslane preko biroa, dok za ostale to nećemo učiniti. Do sada je stiglo tek 275 zahtjeva.

Mnogi se ni ne žure s traženjem QSL-ke očekujuci da će Branka odraditi još na nekom bandu, s obzirom da je on aktivan od 40 do 10m. Ima i izuzetaka: Joop, PA3JD, poslao je uplatu preko PayPala jos dok se u Brankovom dnevniku “tinta nije ni osušila”, i prije nego mi je Branko poslao “jednodnevni” log za update na on-line log. Njegovih 5 Eura, dobro će doći za pokrivanje troškova tiskanja T6BP QSL-ki.

O QSL zahtjevima, pristiglima “direktno” ili preko PayPala vodi se precizna evidencija, a svatko može vidjeti “QSL status” na http://www.inet.hr/9a6aa/pending_labels.htm (poveznica ne postoji). Mnogima je vrlo važna informacija da je zahtjev uredno stigao do QSL Managera, odnosno, da se nije u međuvremenu “izgubio”.

T6BP_qsl_budha_view

Iako je Branko poslao dosta lijepih fotografija, teško se bilo odlučiti za one koje bi krasile njegove QSL-ke. Očekivali smo neke skupne fotke s djecom iz kakve škole, no Branko provodi dane dosta izolirano, u NATO kampu ili leteći “svojim” helikopterom iznad Afghanistana.

T6BP_qsl_church_view

Neki su inozemni operatori bili znatiželjni te su poželjeli vidjeti izgled kartica. Kada ih je vidio, Tony, KT0NY, kaže: “Both pictures are very impressive. Afghanistan is a complete mystery to most of us, and the glimpses we get from those like Branko who actually travel to that faraway land are fascinating”.

T6BP_qsl_budha_straga_view

Poželite li odraditi T6BP, Branko je često u jutarnjim satima na 15 ili 10m. Ako vaš trud ne urodi plodom, javite se na florafauna@inet.hr pa ćemo vam dogovoriti SKED s njim.

Emir, 9A6AA