Poštovane kolege i malobrojne kolegice – pred vama je novi i podmlađeni portal “QRZ.com.hr” koji sam odlučili preraditi i osvježiti friškim CMS-om, pri čemu su izbačene mnoge opcije i sitnice koje nisu zaživjele u praksi.

Pažljivom promatraču zacijelo nije promakla nova kategorija “9A Web” u koju ću povremeno dodavati recenzije sa hrvatske radioamaterske odnosno internetske scene.

U ropotarnicu povijesti prvo je otišao mali oglasnik, zatim 9A callbook, pa forum, a s obzirom da nitko od 2010. godine do danas – nije dodao niti jedan jedini audio i video zapis – izbačena je i ta mogućnost.

Tijekom vremena samo je fotogalerija uspjela okupiti dovoljan broj zainteresiranih. Nažalost, upravo galeriju slika zbog zastarjele i napuštene komponente za Joomlu nije moguće implementirati na noviju “džumlu” niti na novi CMS koji sada pokreće portal.

QRZ.com.hr do daljnjega ne predviđa mogućnost registracije članova s obzirom da 97% registriranih članova nikada nije sudjelovalo ni u čemu, stoga nema smisla truditi se…

I dalje smo otvoreni za objavu svih radioamaterskih tema, vijesti, najava, shema, konstrukcija, priča sa natjecanja, aktivacija 9AFF, COTA i inih referenci, objavu rezultata i tome slično, iako nas povijest uči da su takve stvari do sada dolazile na kapaljku. 🙁

U ime portala i svoje osobno zahvaljujem svima koji su, od kraja 2010. godine na ovamo, slali svoje priloge i doprinijeli da ovo “mrežno mjesto” bude bolje: Emir – 9A6AA, Franjo – 9A2MF, Drago – 9A6NDD, Ivan – 9A7DRI, Ivan – 9A2GB, Mate – 9A6JOY, Zoran – 9A6JRZ i za kraj kolega Andra – YU1QT. Što reći osim 73 ES MNI TNX HI

To što se mnogi stide nešto objaviti, što su nezainteresirani, što nemaju vremena ili očekuju da sve napravi netko drugi – nije naša sramota. 😉

9A HAM portal “QRZ.com.hr” nastavlja tamo gdje je stao i unatoč svemu očekuje vaš doprinos, na čemu se unaprijed zahvaljujemo.

Ukoliko primijetite neku neispravnost, grubu pogrešku, propust ili nedosljednost – dojavite nam na adresu  “portal [ at ] qrz . com . hr” kako bismo poduzeli potrebne radnje.

Izgled portala nije 100% definiran i moguće su određene premetačine i dodavanje novih sadržaja, a punjenje contest kalendara  s obzirom na količinu informacije će potrajati još nekoliko tjedana. 🙁

 Miša, 9A4TA

5 thoughts on “Novi izgled portala QRZ.com.hr”
 1. Pozdrav kolege!

  Sviđa mi se redizajn stranice iako me malo zabrinjava naša neaktivnost na prošloj verziji qrz.com.hr (mislim na upload slika i korisnih priloga prije svega…).

  Nadam se da će stranica opstati (isto se to toplo nadam i za naš hobi, jer svakodnevno “bombardiranje” novinama u komunikacijama odbija podmladak od radioamaterizma u onom “izvornom” obliku.)

  Želim vam svako dobro i puno korisnih informacija i aktivnosti.

  73 de 9A3BCZ

 2. Kod svakog redizajna stranice potrebno je neko vrijeme da se čitatelj privikne i da mu novi izgled “sjedne”. Ovaj novi uradak mi se na prvi pogled sviđa zbog više detalja koji su istaknutiji i na dohvat oka su. Naravno nema mogućnosti registracije i popisa članova sa svojim fotografijama uz profile no to će se riješiti u hodu nadam se. Sretno u dotjerivanju portala.
  9A7DRI

 3. Promjena u prvi tren traži upoznavanje, tako i ovdje vidimo novina ali i stavki na koje smo naučili kojih sada nema. No, znamo da je potrebno neko vrijeme da sav željeni sadržaj bude dostupan i nikako ne sumnjamo da će naš urednik to jako brzo sve opet postaviti na svoje mjesto.
  A onda, opet ćemo biti aktivni na tom našem portalu.

  73, Franjo – 9a2mf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *