Iako o ZRF-u već i vrapci cvrkuću nekima od nas ovo je bio prvi posjet. A što da se radi? Vrijeme i mjesto radnje: 11.09.2010. godine, Zagreb, bliža lokacija Jarunsko jezero. A može još i bliže… U neposrednoj smo blizini prostorija i antenskog sustava hrvatskog DX contest tima – 9A1A – JN85ao. Iako su o događajima na Jarunskom jezeru već svi nadugačko i naširoko izvijestili mnogi, neće škoditi da i ORZ.com.hr napiše koju mudru riječ o tom događaju.

Vremenske prilike kao naručene za druženje, ljudi kao u priči (a priči nikad kraja), ponuda jako dobra, izlagača dovoljno, novaca uvijek premalo. Sve u svemu zabavno i korisno. QSL manager Marinko – 9A3JB je ljubazan i na visini zadataka, padaju i prvi susreti sa vrsnim 9A DX-erima, razgovori sa konstruktorima, pogledavanje i pregledavanje, a na kraju se sladimo izvrsnom i obilnom hranom.

ZRS zbog brojnosti i posjećenosti omogućuje privatne i službene razgovore, prezentacije i slične aktivnosti, stoga je satnica dosta tijesna pa se osjeća kronični nedostatak vremena. Uspijevamo tek malo fotkati i napasati okice eksponatima koji su zaštićeni od pipkanja debelim staklom i ključem. Divimo se nastavnici tehničkog koja radi sa djecom, slušamo predavanje o 9AFF programu i žalimo što ne možemo više vremena posvetiti mnogima koje toga dana susrećemo.

Iako ovaj događa predstavlja davno svršeno vrijeme (pluskvamperfekt) vrijedi se osvrnuti na te slavne dane i pozvati vas na pregled naše fotogalerije.

Miša, 9A4TA