9a1crs_1

O planinarskim pohodima koje redovito organizira XYL Ivona, 9A6DIL i moja malenkost, ne obazirući se na vremenske prilike i nepogode možete više saznati na planinarimo.info, a danas i na vašem omiljenom 9A HAM portalu “QRZ.com.hr”.

Tijekom 6 i pol satnog pohoda Šapice iz Višnjevca i Slatine ostvarile su bliski kontakt sa dečkima iz Radio kluba Slavonski Brod – 9A1CRS, koji su došli istražiti visinsku kotu za UKV natjecanje u srpnju mjesecu. Riječ je o nadaleko poznatoj Ivačkoj glavi – 913m/nv na kojoj šibaju orkanski vjetrovi čak i onda kada u nizini proljeće odavno pokucalo na vrata. Kako to izgleda na Ivačkoj glavi možete pogledati u video zapisu načinjenom 20.03.2011.

Zrino, Bojan – 9A5ALC, Joza – 9A5AJM i Sani odlučni su u nakani da tijekom tri dana, od petka do nedjelje, odrade na tisuće veza i suvereno zagospodare na 2m tijekom natjecanja Hrvatski ljetnji kup u kojem sudjeluju brojni savezi iz IARU 1. regije. Poželimo im puno sreće i uspjeha, bez kiše i grmljavinskog nevremena. Antene ne trebate okretati prema njima jer će oni bez problema dosegnuti do vas sa svojim Long Yagicama i snagom primjerenom za natjecanje ovakvog kalibra.

sapice_i_zrino-9a1crs_ivacka_glava

Ovaj kratki ali zanimljivi šumski susret, na približno 850 m/nv, ispod vrha Ivačka glava,  zabilježili smo i na “filmsku vrpcu” dana 06.06.2011. godine.

Miša, 9A4TA