w9evt_v

George Ulm, W9EVT je rođen 1930. godine u Free City of Danzigu odakle njegova obitelj ubrzo seli u Chicago. Poslije 2. Svjetskog rata upriličio je prvu izložbu radijske tehnike u mjestu Windy City. Kasnije je organizirao izložbe na brojnim svjetskim sajmovima i skupovima, poput Las Vegasa i Chicaga. Krajem 50-ih godina prošlog stoljeća osmislio je i pustio u pogon prvi 2m repetitor. George je živio u Meksiku, Europi, Africi i Australiji odakle je uz pomoć radio valova neprekidno komunicirao sa ostatkom svijeta.

U ranim 60-im kupio je farmu jabuka i višanja na Washington Islandu. Kada je otišao u mirovinu, na imanju je umjesto voća odlučio podići sustav antena. George sa suprogom Susan boravi tijekom cijele godine na imanju gdje mu društvo osim HAM zajednice prave njegovi psi – Ivan i Bosun, i vrlo pričljiva afrička siva papiga – B.B.

Tijekom života George – W9EVT uspio je sakupiti iznimnu kolekciju radio uređaja koji zauzimaju ogroman PPS i takoreći sve prostorije u kući, stoga ne zaboravite zaviriti u našu galeriju fotografija.

Izvor: wadsworthsales.com