9a3dtl

Tijekom višednevne aktivacije Parka prirode Papuk (referenca 9AFF-014) od 27. do 29. svibnja 2011. godine iskoristili smo prigodu i posjetili kolegu 9A3DTL u njegovom domu, i dakako HAM kutku.

Franjo Rajnović poznatiji kao Franc (9A3DTL) aktivan je na nižim kratkovalnim opsezima i lokalnom R2 s obzirom da je Velika u brdsko-planinskom okruženju, a njegova kuća u cvijeću nalazi se tik do samog brda.

9a3dtl_9a2mf_9a7dri

Franc nije samo veliki zaljubljenik u radioamaterizam – on je iskren, otvoren i spreman na trajno prijateljstvo. Rado sklapa nova poznanstva na opsezima ali i običnom svakodnevnom životu na 1/2 metra. Često ga možete čuti na KV-u između ostaloga i na E7 skedu ranoranilaca koji se odigrava na 3.740 MHz svakoga jutra.

OM Franjo je umirovljenik koji osim na radio valovima što život znače, vrijeme krati uređujući okućnicu gdje se nalazi mnoštvo cvijeća i ukrasnog bilja. Ali to nije sve! 9A3DTL skuplja radio uređaje i ostalu opremu, pogotovo starije predmete koje brižno čuva i izlaže na odabranim mjestima.

9a2mf_9a3dtl

Franc rado surađuje sa kolegama radioamaterima, razmjenjuje uređaje i poklanja višak oprema, i na taj način pomaže drugima da se oglase na radio valovima.

Tekst: Ivan, 9A7DI
Fotke: 9A7DI & 9A2MF