Kako je i najavljeno, tradicionalni 8. HAMFEST održan je 14. svibnja 2016. godine na prostoru Sportsko – zračne luke Čepin – Osijek.

Posjetitelji su imali prigodu prodavati i kupovati HAM potrepštine, pogledati prezentaciju mjernog vozila i opreme HAKOM-a, poslušati predavanje o mogućnosti projektiranja antena za 1.8 i 7 MHz pomoću računala (predavač Zlatko Tonković, 9A2G), pogledati izložbu starih radioaparta iz kolekcije Darka Matijevića, pojavila se na štandu i sitna dječica iz Centra za tehničku kulturu sa nekakvim letjelicama i dronovima, a na kraju smo svi uživati u besplatnom ručku.

Od najavljenih aktivnosti nije se dogodio mnogima zanimljiv i atraktivan panoramski let iznad Osijek, i to isključivo zbog snažnog vjetra koji je neprestano puhao, a bilo je i tihe i dosadne kiše.

Sve u svemu HAMFEST k’o HAMFEST što da se priča, izostala je jedino parada, a nije bilo ni kiča. 🙂

Organizacija “mladića” iz 9A1BOP je standardno dobra (usudio bih se reći vrlo dobra), no posjećenost nije bila na zavidnom nivou. Nažalost, svjedoci smo da se iz godine u godinu HAM populacija ne udostoji niti pojaviti na HAMFEST-u!? Sve je teže privoljeti (natjerati) radioamatere na druženje, izlaganje, prodaju, razmjenu ili poklanjanje tehničkih dobara iz prapovijesti pa sve do današnjih dana.

Moram primijetiti da su i ove godine kolege iz YU7 bile poduzetnije od nas iz 9A, ali je i sa njihove strane izostao znatan broj izlagača, prodavača i posjetitelja.

Unatoč slaboj ponudi HAM opreme, na štandovima se trgovalo i ljudikalo uz elektronske cijevi, promjenjive kondenzatore, LED-ice i ostale trice.

Snimljen je kraći video i nešto fotki, kako bi lijene bube koje su ostale doma mogle osjetiti dobre vibracije.

Do nekog novog susreta sa vama, na radioamaterskim opsezima ili u životu, ostajte mi dobri, zdravi i nek’ su vam antenski stupovi pravi. 🙂

Miša, 9A4TA