9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Reportaže » Održan 6. HAMFEST u Osijeku

hamfest_osijek_2014_mNi karnevali nisu kao što su nekad bili… Što reći osim da ista situacija i na HAM skupovima.

Domaćini i organizatori iz Radio kluba Osijek – 9A1BOP i ove su godine, 6. put za redom, uspjeli iznaći vremena, novaca i prostora za HAMFEST na kome se radioamateri i gosti pomalo druže, kupuju i prodaju, cjenkaju, educiraju, razmjenjuju iskustva, polažu radioamaterski ispit ili naprosto zabavljaju sukladno raspoloženju i smislu za humor.

Naša mala redakcija (9A4TA glavom i bradom) u pratnji kolege Ivana – 9A7DRI pohodila je prostor i prisustvovala većini događanja. Sve to, a i malo više zabilježila je naša fotografska i video kamera.

Prvi film prikazuje od svega po malo, kako to i dolikuje u ovakvim situacijama. Svjetla za kameru je uvijek premalo, a buke previše, stoga nemojte biti odveć strogi kritičari. 🙂

Kao šlag za kraj ostavio sam prezentaciju mladog kolege, koji nam dolazi i BOP-a (Mišel Heterić). Riječ je o 15 minutnoj prezentaciji o APRS (Automatic Packet Reporting System) sustavu koji se na različite načine može iskoristiti u stvarnom ili HAM životu.

Unatoč teškoćama, poplavama i financijskim nedaćama, na HAMFEST je pristigao i manji broj kolega iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije, kad se tome doda sva sila nas iz 9A – domaćinima možemo samo čestitati i poželjeti bolje propagacije slijedeći put.

Miša, 9A4TA

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL