T6BP_v

Radioklub “Hrvatska Flora Fauna” organizira predavanje “O Afganistanu na drugi način”, na kojem će član kluba, Branko Plazanić, 9A3PM, predstaviti (poglavito kroz radioamatersku prizmu), svoj boravak u Afganistanu u sklopu NATO-ove (ISAF) vojne misije. Između brojnih fotografija biti će prikazane i one koje je Branko snimio tijekom leta “svojim” helikopterom.

S obzirom da se među pripadnicima naših vojnih postrojbi (HRVCON) u Afganistanu, sve češće nalaze i radioamateri (upravo su dvojica u kampu Marmal, nedaleko Mazar-e-Sharifa), predsjednik RK HFF Emir Mahmutovic, 9A6AA, ukratko će se u uvodu osvrnuti na proceduru dobivanja radioamaterske dozvole za rad iz ove, jos uvijek, ratom opterećene zemlje.

U suradnji sa Zagrebačkom zajednicom tehničke kulture, osvrt na šestomjesečni boravak u vojnoj bazi u Kabulskoj zračnoj luci Khwaja Rawash, biti će u utorak 24. travnja u 18.00 sati, u kinodvorani na Trgu žrtava fašizma br. 14.

(Tijekom boravka u vojnoj bazi, Banko, 9A3PM, je kao T6BP, u slobodno vrijeme održao više od 8.000 radioamaterskih kontakata. Ovo je prigoda za naše radioamatere, koji su održali radiovezu s njime, da preuzmu svoje QSL-kartice.)

Srdačan pozdrav
Emir, 9A6AA Predsjednik RK HFF