U subotu 31.03.2012. u popodnevnim satima pri ugodnom vremenu odrađena je još jedna 9AFF aktivacija. Ovoga puta je to bio Park prirode Učka, na radost mnogih lovaca koji su ovu referencu pod nazivom 9AFF-017 odradili prvi puta, a i ostalih operatora koji rado odrađuju veze u tim aktivnostima. Nekim članovima je to bio prvi susret s ovakvom konfiguracijom terena i ljepotom okoliša – bila je to prava, pravcata nagrada za oči. Smile

Na aktivaciji su sudjelovali članovi Radio kluba “Hrvatska Flora Fauna”:

  • Anica – 9A7SSY
  • Ivan – 9A7DI
  • Mladen – 9A2NA
  • Franjo – 9A2MF

Radilo se pod pozivnim oznakama: 9A7DRI/P i 9A2NA/P, kojima je to bila i prva aktivacija te reference, a radno područje je bilo 40 i 20m, vrsta rada SSB i CW. Istovremeno su radila dva uređaja sa dvije antene!

Kao i uvijek do sada korištena je „standardna“ oprema za ovakve akcije: osobni RU, Inverted Vee antena prilagođena za portabl rad, agregat, akumulator, PC i ostala neophodna oprema. Uz ugodno međusobno druženje članova radio kluba nakon dužeg vremena, ekipa je ostvarila više od 250 veza.

Dolaze lijepi dani pa se time otvaraju prilike za naredna druženja, uživanja u prirodi i promoviranje prirodnih zaštićenih područja u 9A.

Do slijedećeg čujenja, 73/44!

Tekst : 9A7DI
Foto: 9A7SSY, 9A2MF i 9A7DI