9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Mala škola » Pravilnik o amaterskim radio komunikacijama

Ovim se Pravilnikom propisuju uvjeti za dodjelu i uporabu radijskih frekvencija za potrebe amaterskih radijskih komunikacija, tehnički uvjeti za amatersku radijsku opremu, razine smetnji i mjere za zaštitu od smetnji, radioamaterski razredi, te ispitni program i polaganje ispita za stjecanje harmoniziranog ispitnog certifikata (HAREC).

Radioamater može postaviti i upotrebljavati amatersku radijsku postaju uz uvjet da ima položen radioamaterski ispit (u daljnjem tekstu: ispit) i da mu je Hrvatska agencija za telekomunikacije (u daljnjem tekstu: Agencija) izdala propisanu dozvolu za amatersku radijsku postaju (u daljnjem tekstu: dozvola).

Radioamater može podnijeti zahtjev za izdavanje dozvole uz uvjet da ima prebivalište u Republici Hrvatskoj, ima navršenih 14 godina, ima položen ispit. Pozive i druga priopćenja, koja je radioamater primio putem amaterske radijske postaje, a koja mu nisu namijenjene, radioamater ne smije proslijediti drugim osobama, osim poziva i priopćenja u slučaju nesreće ili opasnosti iz članka 94. Zakona o telekomunikacijama.

Kompletan pravilnik možete preuzetu sa našeg poslužitelja u pdf obliku ako kliknete ovdje.

Izvor informacija: mmpi.hr

Tags: ,

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL