9a1abe_v2

Svaka manifestacija na kojoj se okupi znatan broj ljudi predstavlja izvrsnu prigodu za propagiranje radiomaterskih aktivnosti i našeg postojanja. Iako šetnja sa malim ručnim uređajima i izdavanje zapovjedi sa visine ne djeluje odveć impozantno – lijepo je znati da naši “tokci” i “vokci” mogu dobro poslužiti tijekom različitih manifestacija.

U Slatini je nedavno održan međunarodni “Cvjetni korzo” na kojem je sudjelovalo blizu 500 sudionika i snimljena fotografija iz zraka, stoga su radiomateri iz radio kluba Slatina – 9A1ABE priskočili u pomoć kako bi službeni fotograf manifestacije YL Ivona Lozić – 9A3DIL koordinirala događajima na zemlji.

9a1abe_v1

Bilo je uistinu lijepo vidjeti mlađahnu YL Helenu Pačarić na radiouređaju, koja je podsjetimo se vatreno krštenje imala tijekom organizacije 8. brdske utrke Slavonske biciklističke lige kada su svi punktovi za opskrbu i pomoć natjecateljima bili oboružani radiouređajima i imali trenutačne informacije o tijeku utrke.

Prigoda je to da ponovimo kako je sveta dužnost svakog radioamatera raditi na opsegu, graditi antene, sudjelovati u domaćim i svjetskim natjecanjima, animirati i obučavati nove kadrove, širiti dobre vibracije među prijateljima, poznanicima i posebno na ovakvim manifestacijama kako bi se glas o nama čuo i naša djela pretvorila u nešto vidljivo i razumljivo običnim ljudima.

Miša, 9A4TA