Jubilarni 5. po redu osječki HAMFEST je osim ugodnog druženja, trgovanja HAM opremom, elektroničkim i inim komponentama, stručnih predavanja i RIG mjerenja – iznjedrio na svijetlo dana brojne nove operatore “P” razreda. Radio klub Slatina – 9A1ABE se može pohvaliti sa 11 novih radio operatora mlađe dobi (čak 10-ero njih ima manje od 30 godina), a to morate priznati nije mala stvar. U ime redakcije QRZ.com.hr portala svim HAMLET-ima želim što više QSO-a, puno uspjeha u lovu na DX-ove, što manje QRM-a i QRN-a – kako bi odradili što više QTH polja i zemalja po DXCC listi. 🙂 Šaljite “sedmice trojke”, “dvostruke osmice” i QSL kartice, po zemlji i svijetu, i budite za primjer svima. (GL HI)

Organizatori iz Radio kluba Osijek – 9A1BOP uspjeli su odraditi više no korektno svoj dio posla. Nažalost radioamateri u ulozi posjetitelja sve teže pronalaze vremena za dolazak, druženje, izlaganje po štandovima, za prodaju i razmjenu HAM dobara i rekvizita. 🙁 Tek su malobrojne kolege donijele svoje QSL kartice na pregled i slanje. Jedino je Koki – 9A2TN donio kratice na verifikaciju što je Mark 9A8A odradio za tren oka. 😉 Autor teksta je našem QSL manageru (Marinko – 9A3JB) poslao više stotina nerazvristanih QSL kartica (SRI ES TNX) i to bi otprilike bilo to što se kartica tiče.

5_hamfest_osijek_v

Atmosferu i događanja na HAMFEST-u možete pogledati i na video zapisu, uz jednu napomenu – nismo snimali zabavni program (hrana, piće, glazba i slobodne aktivnosti) iako imamo zabilježenu jednu pomirbu. Naime Ivo – 9A1AA i Leon – 9A9L su stiskom ruke zakopali ratnu sjekiru i popili pivce da smire živce. 😉

Za pohvalu je bilo predavanje kolege 9A2TN na temu LoTW-a koje zbog malog broja slušatelja i gledatelja dostavljeno na email adresu portala QRZ.com.hr i biti će uskoro publicirano kao zaseban prilog.

Kao i prijašnjih godina BOP-ovci su spremili sve za prezentaciju rada na 10GHz ali zbog odsustva gradonosnih oblaka koji su kasnije poharali Osijek i napravili veliku štetu na krovovima i usjevima –  nismo snimili kako se oblaci i nevrijeme mogu dobro iskoristiti za rad na 3 cm valovima.

Čujemo se i vidimo na ZRF-u ili na nekom drugom mjestu… Do tada 73 i nemojte štogod zamjeriti. HI

Miša, 9A4TA
Foto: Ivona, 9A3DIL

 

One thought on “Održan 5. HAMFEST u Osijeku”
 1. Kao i do sada i ovaj je skup u Osijeku bio dobro organiziran na čemu se zahvaljujem organizatorima.
  Opuštena, ležerna atmosfera uz susret mnogih prijatelja radioamatera iz raznih krajeva.I ovaj puta sam neke kolege prvi puta vidio na “pola metra”
  Bila je i solidna ponuda naših RA artikala na stolovima.
  Još jedanput čestitam kandidatima na položenom ispitu za “P” klasu, trud i pohađanje tečaja se isplatilo.
  Čujemo se na radio valovima 🙂

  Ivan, 9A7DRI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *