Jubilarni 5. po redu osječki HAMFEST je osim ugodnog druženja, trgovanja HAM opremom, elektroničkim i inim komponentama, stručnih predavanja i RIG mjerenja – iznjedrio na svijetlo dana brojne nove operatore “P” razreda. Radio klub Slatina – 9A1ABE se može pohvaliti sa 11 novih radio operatora mlađe dobi (čak 10-ero njih ima manje od 30 godina), a to morate priznati nije mala stvar. U ime redakcije QRZ.com.hr portala svim HAMLET-ima želim što više QSO-a, puno uspjeha u lovu na DX-ove, što manje QRM-a i QRN-a – kako bi odradili što više QTH polja i zemalja po DXCC listi. 🙂 Šaljite “sedmice trojke”, “dvostruke osmice” i QSL kartice, po zemlji i svijetu, i budite za primjer svima. (GL HI)

Organizatori iz Radio kluba Osijek – 9A1BOP uspjeli su odraditi više no korektno svoj dio posla. Nažalost radioamateri u ulozi posjetitelja sve teže pronalaze vremena za dolazak, druženje, izlaganje po štandovima, za prodaju i razmjenu HAM dobara i rekvizita. 🙁 Tek su malobrojne kolege donijele svoje QSL kartice na pregled i slanje. Jedino je Koki – 9A2TN donio kratice na verifikaciju što je Mark 9A8A odradio za tren oka. 😉 Autor teksta je našem QSL manageru (Marinko – 9A3JB) poslao više stotina nerazvristanih QSL kartica (SRI ES TNX) i to bi otprilike bilo to što se kartica tiče.

5_hamfest_osijek_v

Atmosferu i događanja na HAMFEST-u možete pogledati i na video zapisu, uz jednu napomenu – nismo snimali zabavni program (hrana, piće, glazba i slobodne aktivnosti) iako imamo zabilježenu jednu pomirbu. Naime Ivo – 9A1AA i Leon – 9A9L su stiskom ruke zakopali ratnu sjekiru i popili pivce da smire živce. 😉

Za pohvalu je bilo predavanje kolege 9A2TN na temu LoTW-a koje zbog malog broja slušatelja i gledatelja dostavljeno na email adresu portala QRZ.com.hr i biti će uskoro publicirano kao zaseban prilog.

Kao i prijašnjih godina BOP-ovci su spremili sve za prezentaciju rada na 10GHz ali zbog odsustva gradonosnih oblaka koji su kasnije poharali Osijek i napravili veliku štetu na krovovima i usjevima –  nismo snimili kako se oblaci i nevrijeme mogu dobro iskoristiti za rad na 3 cm valovima.

Čujemo se i vidimo na ZRF-u ili na nekom drugom mjestu… Do tada 73 i nemojte štogod zamjeriti. HI

Miša, 9A4TA
Foto: Ivona, 9A3DIL