I u 2012. godini nastavljen je uspješan slijed 9AFF aktivnosti, kako u pogledu aktivacija, tako i u ukupnom radu unutar RK HFF! Naravno, broj aktivacija se iz godine u godinu smanjuje, što je i logično jer su aktivatori uglavnom iscrpili svoje mogućnosti odlaska na dostupna područja, a lovci popunili svoje liste odrađenih 9AFF područja.

Nastavile su se aktivnosti vrijednih članova, pogotovo kluba 9A1CVW iz Karlovca, pod vodstvom Marijana, 9A1MB, pa su uz suradnju RK HFF ostvarili željno očekivanu prvu aktivaciju zaštićenog područja “Javornik – Tisov vrh”, 9AFF-061! Karlovačkoj ekipi pridružili su se i 9A2WJ, kao član našega kluba, te 9A3SM.

Pošto je to još uvijek sumljivo minsko područje, ostvarena je suradnja i sa “Hrvatskim šumama”, koje su dale vodiča ekipi! Tom prigodom radilo se sa prigodnom pozivnom oznakom 9A22MINE, tiskana je i posebna QSL kartica za koju su zainteresirani uplatili simboličan iznos koji će biti uplaćen Fondu za razminiravanje. Tom aktivacijom mnogi lovci su došli na svoje, odradivši svih 83 9AFF područja.

Diplome su se nastavile dodjeljivati svima koji su za to poslali zahtjeve, kako lovcima tako i aktivatorima. Na sve primljene QSL karte do sada je također odgovoreno!

9aff tablica by 9a2mf

 Treću godinu zaredom ostvarena je suradnja sa upravom “Geoparka Papuk” te je ekipa iz RK HFF i ove godine krajem svibnja boravila u Velikoj i radom s oznakom 9A1GEO promovirala taj naš jedini Geopark među radioamaterima u svijetu.

Bilo je aktivnosti i iz područja AO, također i iz hrvatskih dvoraca i utvrda u sklopu COTA programa!

U jesen je stigao i povoljan odgovor iz ustanove “Hrvatske vode” koja nam je dala potporu u našem radu. U dogovoru s njima odlučeno je da se izdaju priznanja aktivatorima i lovcima koji su ostvarili najbolje rezultate u 2012. godini, ne gledajući na prije odrađene reference. Neki kolege su negodovali zbog poodmaklog ustanovljenja takvih pravila, ne prihvaćajući da su ta sredstva za 2012. godinu kasno odobrena. No, s time će biti nagrađeni oni koji su radili veze ne gledajući da već imaju tu referencu odrađenu prije, pomažući tako i aktivatorima da prije ispune svoju kvotu potrebnu za priznanje aktivacije. Priznanja će biti uručena posebno našim a posebno stranim operatorima krajem siječnja 2013., kada pristignu svi zahtjevi. Pravila se mogu pronaći na našoj web stranici: www.9aff.com. Ovakva suradnja s Hrvatskim vodama očekuje se i iduće godine, tako da će na službenim 9AFF stranicama uskoro biti najavljen projekt “Hrvatska flora i fauna na radiovalovima – 2013”!

RK HFF je nastavio gdje god je moguće da bude aktivan. Tako je ostvarena suradnja sa slijepim amaterima, koji se se pridružili nekim aktivacijama zaštićenih područja, a u nekoliko zagrebačkih škola održane su prezentacije radioamaterskih aktivnosti!

Bilo je još događanja u kojima su naši članovi bili prisutni, približavajući naš rad mladima i ostalim zainteresiranima. Naravno, neizostavno je bilo i sudjelovanje na ovogodišnjem Zagreb Radiofestu!

Već za početak 2013. su najavljene razne aktivnosti, nastavljaju se razgovori s raznim institucijama kako bi mogli naš rad izdignuti na još viši nivo!

Sve aktualno može se pročitati na web stranici www.hamradio.hr/9aff

Lets Save the green Planet Earth

U očekivanju nove 9AFF sezone, 73 / 44
9AFF Award & QSL Manager – Franjo, 9A2MF