Nakon najavljenog i održanog tečaja za radioamaterske operatore „P“razreda u organizaciji naše udruge a na poticaj Civilne zaštite Brodsko-posavske Županije i grada Slavonskog Broda u subotu 23. veljače 2013. održan je ispitni rok za polaganje ove radioamaterske kategorije.

U zgradi Zajednice tehničke kulture u Slavonskom Brodu uprava naše udruge osigurala je i pripremila potrebna financijska sredstva kao i potrebni materijal za izvođenje ispita za navedenu kategoriju. Ispitu je pristupilo 25 kandidata koji su ispit u vidu pisanog testa od pedesetak pitanja pozitivno riješili te svi položili isti.

Ispit se odvijao pod ravnanjem ispitnog povjerenstva u sastavu: Vladimir (9A2YF) predsjednik povjerenstva, Miloslav (9A5RY) i Marijan (9A7ZZ), članovi povjerenstva.

9a1jsb_1

Moramo napomenuti da su ispitu kao i tečaju prisustvovali i članovi drugih radioamaterskih udruga (RAU „Slavča“ 9A1SNG Nova Gradiška i RAU „Oriovac“ 9A1COE) te sa tog stanovišta možemo i istaknuti izvanrednu suradnju ovih udruga koja će se i nastaviti na ovakvim i drugim projektima.

Uprava naše udruge izvršila je uspješno ovu aktivnost iako nepoznavajući sve parametre za održavanje tečaja i ispita te se nadamo i ubuduće da ćemo još bolje organizirati i provesti ovakve aktivnosti.

Naša udruga se zahvaljuje svim suradnicima u ovom projektu a dakako i kandidatima koji su ovim uspjehom postali novi radioamateri i pristupili velikoj svetskoj obitelji amaterskih radio operatora a svojim će aktivnostima i uspjesima u radioamaterizmu biti na ponos svojim udrugama i sredinama. Određeni broj ovih novih operatora će biti i u sastavu postrojbe Civilne zaštite za veze u kriznim situacijama te će im ovo osnovno znanje dobro doći u ovim aktivnostima.

Treba dakako i spomenuti članove naše udruge koji su unijeli svoje znanje, sposobnosti i slobodno vrijeme kako bi se ovaj projekt uspješno realizirao, a to su: Miloslav – 9A5RY, Marijan – 9A7ZZ, Dragan – 9A7GZX, Magdalena – 9A7GZT, Ivan – 9A6GWF i Slobodan – 9A6LRY.

Info: Dragan, 9A7GZX
(via Zoran, 9A6JRZ)
Izvor: 9A1JSB