9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Programi » GBCAT za Yaesu FT-857D

GBCAT basic module mS ponosom najavljujemo domaći CAT (Computer Aided Tuning) softver našeg razvojnog tima: GBCAT, softver za upravljanje svim dostupnim funkcijama Yaesu FT-857D primopredajnika.

Ugrađeni CAT sustav u FT-857D omogućuje radio operatoru da kontrolira uređaj pomoću osobnog računala i odgovarajuće programske potpore. GBCAT već u ovoj razvojnoj fazi podržava veliku većinu funkcija, a u daljnjem razvoju biti će podržane sve funkcije dostupne preko CAT sustava.

GBCAT basic module

GBCAT je sastavljen od 3 dijela:

  • osnovni modul;
  • prošireni set naredbi A;
  • prošireni set naredbi B.

Sva 3 modula zadržavaju svoje funkcije bez obzira da li su prikazane na ekranu. GBCAT će upravljati svim dostupnim funkcijama na FT-857D, a nakon što objavimo prvu javnu inačicu GBCAT-a, program će biti proširen mogućnostima upravljanja za ostale (dostupne) radioamaterske uređaje koji podupiru CAT upravljanje.

GBCAT extended command set A

GBCAT će u konačnici biti integralni dio GBCON for Windows, natjecateljskog programa za VHF/UHF/SHF područja, koji se također paralelno razvija.

GBCAT extended command set B

Pozivamo sve zainteresirane radioamatere da se jave mailom na: emu.9a2gb@gmail.com svojim glasovima za idući tip uređaja kojeg će GBCAT podržavati. Također, pozivamo sve vlasnike FT-8xx serije da se jave ako žele biti dio Beta-Test tima koji će testirati GBCAT prije javne publikacije.

73 de 9A2GB, Ivan

Tags: ,

1 Komentar

  1. 9A7BPB says:

    Pozdrav timu koji razvija program i želim Vam puno uspjeha.

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL