Dana 28.08.2011. godine u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina, u okviru Slavonske biciklističke lige, uspješno je organizirana XC utrka brdskog biciklizma. Bila je to izvrsna prigoda za sudjelovanje i pomoć organizatorima, u ljudstvu i tehnici, od strane Radio kluba Slatina – 9A1ABE.

Slatinski radioamateri su više no uspješno odradili planiranje, pripreme, a zatim i podizanje antenskog sustava te pokrivanje radijskim signalom svih 5 kontrolnih točaka. Sve to kako bi organizatorima brdske biciklističke utrke osigurali brzu i kvalitetnu koordinaciju, tijekom višesatne utrke, na izrazito nepristupačnom terenu.

Ovom, naizgled jednostavnom aktivnošću članovi Radio kluba Slatina su pred više stotina sudionika iz Slavonije i Srbije pokazali znanja i vještine za pomoć u običnim svakodnevnim aktivnostima, odnosno u kriznim situacijama ako do njih dođe.

9a1abe_slavonska_biciklisticka_liga Zdravko – 9A7DLN, Ivan – 9A7DRI, Zlatko – 9A3BCZ, Darko Dolovski, Miša – 9A4TA
Autor fotografije: Snježana Pačarić

U konačnici su sve zadaće uspješno izvršene i premašene s obzirom da su u lokalnu radijsku mrežu na nekoliko sati bile uključene djevojke iz Biciklističkog kluba Slatina i dugo godina neaktivni radioamateri čime su ostvarene predispozicije za buduću suradnju i ono najvažnije animiranje i obuka novih HAM operatora.

Miša, 9A4TA

3 thoughts on “XC utrka brdskog biciklizma i 9A1ABE”
 1. Pohvala na akciji. Ovako se da promovirati RA na pravi naćin, tj. da zajednica vidi da od “toga” ima i koristi.
  Samo naprijed!
  73

 2. Dakako ovdje je riječ o skraćenom video materijalu s obzirom da sam snimao istovremeno za portale Slatina.net i Slatina.TV, i dakako za QRZ.com.hr
  Evo što je poslije svega rekao gospodin Željko Juras, jedan od organizatora:
  Moram reći da su gosti (dio pratnje biciklista) stacioniran na predjelu Potočani, jako lijepo kazivali o vašem radioamaterskom sudjelovanju i praćenju utrke. Cijelo su vrijeme slušali na uređaju prijenos uživo s cilja i to im se jako svidjelo. Još jednom hvala na potpori.

 3. Sve je to urađeno što se kaže „na brzake“ bez ikakve pripreme i na kraju uspješno završilo. Naravno da smo utvrdili i sitne nedostatke koje ćemo izbjeći na narednoj priredbi. Objektivno nije to bila nekakva složena, zahtjevna operacija no ipak se dosta jurilo, trošilo goriva i raznog potrošnog materijala. Angažirali smo neke radioamatere koji su se malo opustili u zadnje vrijeme, a i neke nove buduće zaljubljenike u radio valove, prezentirali brojnim gledateljima da postojimo i što je najvažnije biciklističkom klubu pomogli u njihovoj manifestaciji. Hvala svima koji su svoje slobodno vrijeme dali na raspolaganje za 9A1ABE.
  9A7DRI
  73

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *