Dana 28.08.2011. godine u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina, u okviru Slavonske biciklističke lige, uspješno je organizirana XC utrka brdskog biciklizma. Bila je to izvrsna prigoda za sudjelovanje i pomoć organizatorima, u ljudstvu i tehnici, od strane Radio kluba Slatina – 9A1ABE.

Slatinski radioamateri su više no uspješno odradili planiranje, pripreme, a zatim i podizanje antenskog sustava te pokrivanje radijskim signalom svih 5 kontrolnih točaka. Sve to kako bi organizatorima brdske biciklističke utrke osigurali brzu i kvalitetnu koordinaciju, tijekom višesatne utrke, na izrazito nepristupačnom terenu.

Ovom, naizgled jednostavnom aktivnošću članovi Radio kluba Slatina su pred više stotina sudionika iz Slavonije i Srbije pokazali znanja i vještine za pomoć u običnim svakodnevnim aktivnostima, odnosno u kriznim situacijama ako do njih dođe.

9a1abe_slavonska_biciklisticka_liga Zdravko – 9A7DLN, Ivan – 9A7DRI, Zlatko – 9A3BCZ, Darko Dolovski, Miša – 9A4TA
Autor fotografije: Snježana Pačarić

U konačnici su sve zadaće uspješno izvršene i premašene s obzirom da su u lokalnu radijsku mrežu na nekoliko sati bile uključene djevojke iz Biciklističkog kluba Slatina i dugo godina neaktivni radioamateri čime su ostvarene predispozicije za buduću suradnju i ono najvažnije animiranje i obuka novih HAM operatora.

Miša, 9A4TA