Na ukupno 87 bogato ilustriranih stranica teksta sa brojnim dijagramima, shemama, nacrtima i fotografijama, prof. dr. sc. Danko Kezić daje prikaz iz osnova radiotehnike za pomorske nautičare, koji se u potpunosti može iskoristiti za obuku radioamaterskih operatora “P” i “A” razreda. “Osnove radiotehnike za pomorske nautičare” sadrže takoreći sve ono što je radioamateru potrebno za pripremu i polaganje ispita.

Jedino čega nema su radioamaterski kodeks, kratice, ustroj radio klubova i saveza, propise koje se odnose na radiomatersku službu, hrvatska i međunarodna djelatna pravila i druge sitnice. Priručnik možete bez grižnje savjesti pročitati više puta kako biste se podsjetili na ono što ste davno znali ili mislili da znate. 🙂

Evo i tema koje priručnik obrađuje: Vrste radiokomunikacijskih sustava, Elektromagnetski valovi, Načini rasprostiranja elektromagnetskih valova, Ionosfersko rasprostiranje prostornog vala, Troposfersko prostiranje, Osnovne definicijie radiotehnike, Osnove predajnika (odašiljača), Osnove prijamnika, Modulacija i Antene.

Kompletan priručnik možete preuzeti u pdf obliku ako kliknete ovdje.

Miša, 9A4TA
Izvor: pfst.hr