9AFF_Klub

Kao logičan slijed radioamaterskih aktivnosti na području Programa 9AFF, jučer je u prostorijama Zagrebačke zajednice tehničke kulture u Zagrebu, utemeljena Radioamaterska udruga “Hrvatska flora fauna” (Croatian Flora Fauna Club).

Kako je navedeno u statutu Udruge, danom njena utemeljenja Udruga “prihvaća i nastavlja sve dosadašnje aktivnosti i obveze koje je pokrenula i vodila radioamaterska 9AFF Grupa”. Predsjednik udruge je Emir, 9A6AA, a tajnik Drago, 9A6NDD”.

Na dan utemeljenja Udruga 9AFF brojala je 17 članova, a sljedeći dan pristupila su i dva nova člana. Na konstituirajućoj sjednici kluba, odlučeno je da se pokrene postupak za upis u Registar udruga RH. Kao što je navedeno u Statutu Udruge, njeni ciljevi su, između ostaloga:

  • unapređivanje stručnog rada i promidžba istraživanja i novina u području radioamaterizma
  • promocija radioamaterskog portabl načina rada
  • osposobljavanje članova za rad u izvanrednim uvjetima
  • promotivnim radioamaterskim aktivnostima promicanje hrvatske zaštićene prirodne vrijednosti, područja i svojte.

Klub je otvoren za sve zainteresirane. Godišnja članarina je 80,00 kn za zaposlene te 40,00 kn za đake, redovite studente, umirovljenike i obiteljske članove.

9AFF_Klub_9A6AA

U planu je ekspedicija “Natura 2011” koja će se odvijati na otocima i zaštićenim područjima Sjevernog Jadrana, od 24. do 30. travnja. U ekipi će (za sada) sudjelovati članovi Radioamaterske udruge “Hrvatska Flora Fauna” a baza će biti otok Lošinj.

Planovi za Geoparks Communication Weekend 2011 su u tijeku. Obavljeni su razgovori s odgovornima u Geoparku Papuk, a određena je i lokacije s koje će 9AFF ekipa raditi. Potankosti oko tog smještaja dogovoriti će Geopark. Za sada ide ekipa od 5 članova Radioamaterske udruge “Hrvatska Flora Fauna”. Za ovu aktivnost i ove godine će se zatražiti posebna pozivna oznaka.

Emir, 9A6AA