Prošle godine je RWMS (Russian Winter Meteor Scatter) natjecanje organizirano po prvi put, stoga poslije MS BCC-a nismo imali dogovor za slijedeću aktivnost. S obzirom na promjene u kalendaru natjecanja, kad smo vršili pripreme za BCC  MS 2010. (Bavarian Contest Club MS natjecanje) koje se održalo od 11.12. do 15.12.2010., donesena je odluka da radimo i RWMS.

Zahvalni smo organizatoru na lijepom početku sezone na UKV-u jer nismo morali dva puta dizati antene i postavljati opremu. Jedini “napor” podnio je Miška – YU7MS koji je morao boraviti u kući za odmor dok se ne okupi ostatak ekipe. Nažalost njegova telefonska izvješća baš i nisu bila optimistična. Naime, niske temperature pred kraj prošle godine stvorile su debeo sloj inja na antenama što je pokvarilo SWR. Srećom pred početak natjecanja temperatura je porasla pa se se situacija malo popravila.

Iako početak natjecanja nije obećavao veliku aktivnost, raduje nas jer smo bili u krivu. Aktivnost je bila iznad svih naših očekivanja sve do 04.01 navečer kad je naglo opala zbog NAC-a (Nordic Activity Contest) koji se ove godine poklopio sa RWMS natjecanjem.

Sudionici u natjecanju su: YU7KB – Bane, YU7MS – Miška, YU7ON – Zoran i YU7PAA -Ilija. Radi se bez prestanka (non-stop). Odmaramo samo dok spavamo, ja naročito, jer sam najstariji i najmanje spavam. Želja mi je da svi dožive to životno razdoblje kada se čovjek brza naspava. 🙂 Sve u svemu, 128 QSO-a i 93 QTH polja. Od opreme smo koristili: Standard C5400 i 2 x IC-271. U rezervi FT-221R. PA 2  sa GS35B i naravno računala. Antene su ostale iste od BCC-a: Yagi 2 x 10 el. BVO, Yagi 1 x 10 el. BVO i Yagi 1 x 11 FF (vertikalno polarizirana samo na prijemu, 3 puta: prvi put, zadnji put i nikad više!).

To vam je ukratko izvješće sa početka godine. Srdačan pozdrav.

Tekst: Ilija, YU7PAA
Foto: Miška, YU7MS