Dana 16. svibnja 2015. godine, domaćini iz Radio kluba Osijek – 9A1BOP, uspješno su organizirali 7. HAMFEST, na kome su sudjelovale kolege radioameteri iz Hrvatske i zemalja u okruženju. Uz standardno ćakulanje, izlaganje, prodaju i razmjenu radioamateske opreme, najposjećenija su bila predavanja na temu natjecateljskog softvera “N1MM Loggin”, o čemu je govorio Aleksandar Jugović (Sale) – 9A3XV. Uslijedilo je predavanje pod nazivom  “Digitalne komunikacije – pogled iznutra” na kome je predavač Goran Iskra dipl. ing. el. unatoč suhoparnoj teoriji, više no uspješno držao koncentraciju od početka do kraja svog izlaganja. Na kraju je mladi kolega Marijan Patača održao prezentaciju o koaksijalnim kablovima i konektroma, a zatim i predavanje o novim standardima u Wi-Fi mrežama (802.11C) koje omogućuju neslućene brzine prijenosa podataka.

Kao i prethodnih godina, na HAMFEST-u je bilo moguće testirati ispravnost HAM opreme, a ove godine je Centar tehničke kulture Osijek za najmlađe posjetitelje predstavio sustav „Fishertehnik“ iz područja robotike.

N1MM Loggin

Digitalne komunikacije – pogled iznutra

Za sve one koji nisu skloni gledanju video zapisa, donosimo i pregled fotografija.

Miša, 9A4TA

 

One thought on “Održan 7. HAMFEST u Osijeku”
  1. Nikad nisam bio toliko dugo na Hamfestu, ali stvarno se je isplatilo doći. Iako nisam bio na svim predavanjima, ono što sam čuo je bilo jako zanimljivo. Organizatorima svaka čast što su uspjeli organizirati tako kvalitetna predavanja. Ja bih došao i samo zbog čobanca (ali kad sam vidio da se uz njega dobije otrov 🙂 to mi je popravilo dan na 5+

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *