9a9l_9a4ta

Ali ne sa predsjednikom Republike Hrvatske kako ste odmah pomisli, već sa predsjednikom Radio kluba Slatina – 9A1ABE (Ivan Dolovski – 9A7DRI), živućom DX legendom Stevan Kenežević – 9A2YM (ako se ne varamo 356 potvrđenih DXCC entiteta) i mojom QRZ.com.hr malenkošću – 9A4TA.

Za istim stolom pokraj domaćina iz Slatine okupilo se izaslanstvo iz Đurđevca i Zagreba. Jedino je naša službena fotografkinja Ivona Lozić ostala na visini zadatka i iza objektiva.

slatina_10.01.2011

Bila je to prigoda za naslikavanje i polusatno druženje sa našim istaknutim DX-erima: Leon Kanzler – 9A9L i Marinko Marušić – 9A3JB sa XYL-kom. Osim ugodne ćakule, sladoleda i hladne cuge, QSL maganer 9A3JB je “Yenki Majku” uručio preko nekoliko kilograma QSL kartica, a za uzvrat je 9A4TA iz Slatine odaslao u svijet nekoliko stotina kartica.

Sveta je dužnost i obveza svakog radioamatera koji se zatekne na podravskoj magistrali ili svrati u JN85uq javiti se u redakciju portala QRZ.com.hr (145.500 MHz) gdje će osim čašice razgovora pasti i poneki DX portret za našu kolekciju fotografija. Stoga ne zaboravite ponijeti osmijeh i dobro raspoloženje jer ovakvu ili sličnu reportažu nećete moći izbjeći…

Miša, 9A4TA