Povodom Međunarodnog dana planina 2010. brojni su planinari 12.12.2010. pohodili Papuk, točnije Crni vrh koji se udobno smjestio na 864m/nv. U organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza, Slavonskog planinarskog saveza i Parka prirode Papuk upriličen je 5. izlet u nepoznati Papuk. Iako je uspon na Crni vrh iznimno zahtjevan u u prošlim vremenima su ga vrlo često pohodili radioamateri daruvarskog kraja. Nažalost baraka i antenski stup su porušeni i da nema planinarskog skloništa teško bi itko više mogao i pomisliti kakvi su sve DX-ovi rađeni sa te iznimne contest lokacije.

Među okupljenim planinarima bilo je puno neaktivnih radioamatera od kojih ću navesti samo neke: Miro Mesić – 9A7GYR iz Pleternice, Zdravko Ećimović – 9A6NZE iz Brodskog Drenovca, Slavko Pokorny – 9A1CCY iz Daruvara i drugi koji su prilazili kada su vidjeli oznaku 9A4TA.

Bilo bi lijepo vidjeti na Crnom vrhu aktivne kolege tijekom nekog UKV natjecanja. Ako se to dogodi QRZ.com.hr dolazi sa opremom i namirnicama od kojih ćemo izdvojiti “palačinke sa sve” i slične poslastice. Reportaža u slici, filmu i pisanoj riječi sa mjesta događanja se podrazumijeva…

Tko želi znati kako je protekao Međunarodni dan planina 2010. godine, neka posjeti planinarimo.info, pročita priču i pogleda galeriju fotki. Ako želite evocirati uspomene na sada već bivšu baraku i antenski stup pogledajte priču SPP Zapadni Papuk od 30.05.2009. i kako su ovaj uspon doživjele Šapice.

planinarimo.infoMiša, 9A4TA