Već mjesecima ne uspijevam pronaći dovoljno vremena za nastavak ovog vjerojatno preambicioznog projekta. S obzirom da posjetitelji i uvažene kolege radioamateri, elektroničari i konstruktori također nemaju vremena za slanje svojih projekata, umotvorina i rukotvorina – počinjem se crveniti u licu jer me sramota gledati prašinu na portalu.

Od osnutka do danas, portal QRZ.com.hr opstaje samo zahvaljujući sponzoriranju od strane tvrtke MIDNEL d.o.o. – Slatina gdje zahvaljujući dobrim vezama i poznanstvima dobivamo besplatni web hosting. Ista firma ustupila je djelatnike za dizajnerske zahvate (Ivona Lozić), administraciju CMS sustava (Nad Nicinger), a zatim i skromni doprinos niže potpisanog.

Upravo zahvaljujući MIDNEL-ovcima portal žari i pali HAM scenom od 30. studenog 2010. godine iako nema nikakve prihode od pretplate ili oglašavanja. Nulti prihodi od reklama i pretplate su ujedno i jedini razlog zbog kojeg QRZ.com.hr nije u mogućnosti honorirati vaše priloge, rad i trud kako to rade neki drugi mediji.

Žao mi je, što glavni i odgovorni urednik portala ima previše obveza i ne pronalazi vrijeme za traženje radioamaterskih zanimljivosti, za prevođenje tekstova, za crtanje različitih shema, nacrta… Svakodnevno aktivno i vrlo naporno radim na računalu, stoga je nemoguća misija ono malo slobodnog vremena provoditi opet na računalu.  Ako se smilujete i nešto pošaljete – rado ću objaviti…

Iako većina radioamatera na opsezima mjesecima prije i poslije svima čestita praznike (i kome treba i kome ne treba) samo ću dodati jedno kratko 73 plus 15 za sve YL-ke i XYL-ke. HI

Miša, 9A4TA