UV-5R je slatki mali Kinez koga možete kupiti, u svim duginim bojama, kao modni dodatak uz košulju, automobil ili ako trebate baterijsku lampu, a on će vam u znak zahvalnosti omogućiti 2-way komunikaciju na 144 i 432 MHz. Sve to po cijeni dobrog ručka u bilo kojem  restoranu.

Baofeng Talkie-Walkie je mali ali pali VHF/UHF Transceiver snage 5W koji dolazi u kompletu sa punjačem, stalkom, pomoćnim slušalicama i mikrofonom te Li-Ion baterijom od 1.800mAh, a ako odlučite potrošiti koji dolar više, možete ga u kupiti u kompletu sa XXL baterijom od 3.800mAh i čavrljati duplo dulje, odnosno osvjetljavati šator cijelu noć. 🙂

Što reći osim da ova preslatka baterijska lampa sa funkcijom Dual band transceivera za 2m i 70cm, na ebay.com košta manje od 250kn skupa sa dostavom!

Koliko je UV-5R zanimljiv mogućnostima i cijenom svjedoče brojni dodaci poput: zaštitne torbice, remena za nošenje uređaja oko vrata ili ramena, adapter za korištenje u automobilu, eksterni mikrofon i USB kabel za spajanje na računalo.

Ostaje nam samo pričekati da Baofeng izbaci na tržište kakav zgodan HF/VHF/UHF All Band All Mode Transceiver sa SDR tehnologijom i drugim sitnicama. 😉

Miša, 9A4TA