9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » 9A Web » 9A6AIB – Robert Ermenc

9a6aib_webPredstavljamo vam atipičnu web prezentaciju našeg kolege Roberta 9A6AIB koji sadržajem i korisnim informacijama umnogočemu odskače od drugih.

Zašto onda atipičnu? Zato jer sa jedne strane imamo kolege koje prezentiraju sebe i svoja postignuća, ostatku HAM svijeta pokazuju na što su ponosni, a sa druge strane tu su kolege, poput 9A6AIB, koje rade za opće dobro i pokušavaju različitim informacijama doprijeti do onih koji tek trebaju postati radioamateri.

Robert Ermenc je samozatajan pa na webu nećete pronaći niti jednu fotografiju (pa čak niti grafičke elemente) što je po meni velika šteta. Svatko tko se bavi javnim radom, tko piše, objavljuje i educira, treba napisati barem nekoliko riječi o sebi ili to može učiniti netko blizak autoru.

Iako sam pristalica komandne crte, Norton i/ili Midnight commandera i općenito rada u tekstualnom načinu u koji spada i čeprkanja po programskom kodu, smatram da je barem što se tiče weba suhoparnom tekstu davno odzvonilo.

Ukratko, ako uz tekst i korisne informacije koje objavljujete niste priložili bilo kakve grafičke elemente (slike, fotke, skice, sheme, crteže, animacije, video zapise…) koje imaju veze sa onim o čemu pišete – objavljene informacije nisu samo suhoparne već i potpuno neprimjerena mediju.

Web kao medij višestruko nadilazi sve dosadašnje medije i tehnike! Jači je od papira 1000 puta, od radija 100 puta, od televizije 10 puta. A kada tome dodamo interaktivnost sa krajnjim korisnikom dolazimo do činjenice da web kao medij ima neslućenu snagu i mogućnosti.

Robert zaslužuje sve pohvale za broj tema i informacije koje mogu biti korisne i zanimljive početnicima i starijim kolegama. Prije svega se tu misli na kategorije: Legislation, 9A, OPiP, i Knowledge, a zatim i na teme: 9A EchoLink, 9A Repetitori, VHF i UHF Channels.

Nažalost zbog odsustva grafike jedino su tablice vizualno dotjerane, sve ostalo je čisti tekst.

9a6aib_tablice

Tko zna? Možda se to uskoro promijeni i site zablista novim sjajem… 🙂

Miša, 9A4TA
Izvor: 9A6AIB

Tags: ,

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL