9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » 9A Web » 9A3BWW – Toni Šimac

9A3BWW_eQSLMalo je nezgodno predstavljati web stranice i autora koji skriva identitet kao zmija noge, odnosno koga ne možemo makar virtualno pogledati u oči.

Unatoč detaljnom pretraživanju interneta – nisam uspio pronaći trag niti dešifrirati kako Toni Šimac izgleda. Ako ćemo pravo – više informacija o 9A3BWW-u možete pronaći na QRZ.com nego na osobnoj web prezentaciji.

Po meni je velika šteta što kolega 9A3BWW na vlastitim internetskim stranicama nije postavio nekoliko fotki, a opet s druge strane možda bi jednostavno trebao promjeniti ekipu ljudi sa kojima se druži i pronaći nekoga sa fotoaparatom. 🙂

I tako dođosmo do zanimljive spoznaje prema kojoj se na pola metra treba družiti isključivo sa običnim normalnim ljudima, a na: 2m, 6m, 10m, 15m, 20m, 40m i 80m sa radioamaterima. Veća je korist & boljitak za jedne i za druge… 😉

Toni održava web prezentaciju isključivo na engleskom jeziku, a kada uzmemo u obzirom da ima samo 8 mjeseci radioamaterskog staža – riječ je o vrlo uspješnom i perspektivnom kolegi pred kojim je svijetla HAM budućnost. 🙂 O tome svjedoče brojni kontakti, diplome i odrađene zemlje, a uskoro će i QSL kartica ugledati svjetlo dana i proći kroz brojne ruke od QSL managera do krajnjih primatelja.

9A3BWW_web_front_page

Nadajmo se da će 9A3BWW narednih godina, uspjeti održavati početni entuzijazam kako u broju održanih QSO-a tako i pisanju objava na web-u. Objavljene vijesti su solidne iako suhoparne s obzirom da nedostaju grafički elementi.

Zamjerka ide i na račun brojnosti fotki u fotogaleriji “HRS ZK 2013” u kojoj su neselektivno nagomilane valjda sve snimljene fotografije, od kojih 50% treba obrisati i obvezno u imenu datoteke umjesto generičkog naziva “dsc01833.jpg” treba napisati npr. “ime-9a1alfa_ime-9a2beta.jpg” tako da i posjetitelji izvan matičnog radio kluba znaju o kome ili čemu se radi. 😉

Osim toga Google bolje pamti takve stvari od nasumičnih imena koje generiraju fotoaparati. Naime, ako objavljena fotografija u samom nazivu nema točni opis onoga što se na njoj nalazi tražilice nisu u mogućnosti pravilno indeksirati i isporučiti ih znatiželjnima, a održavati anonimne stranice za nekoliko posjetitelja godišnje baš i nema smisla…

Miša, 9A4TA
Izvor: 9A3BWW

Tags: ,

1 Komentar

 1. 9A3BWW says:

  Puno hvala na recenziji i kritikama!
  Potruditi cu se staviti “about me” sa fotkom a ne bi bilo lose ni preimenovati fotke, ipak je to poviest kluba 🙂 Ekipu s kojom se druzim ne bih mijenjao ni za 150 brand new TS-990, 9A1RKV zauviek :).
  Bit stranice i njen naziv je “osobni dnevnik”, tako da ste u pravu kad kazete “anonimnna stranica” (link je samo na QRZ.com i u digi vezi, cak nema meta podatke za spidere) a sira popularnost i posjecenost apsolutno nije bitna. Biti ce mi lijepo za par godina prisjetiti se kako je tekao moj put RA.
  Nakon vaseg osvrta mozda cak i stavim na stranicu “check listu” i podijelim iskustvo , po meni bitnih stvari, za nove radio amatere jer to nisam nasao nigdje hi.
  Jos jednom zahvaljujem!
  73 de 9A3BWW, Toni “T3h Myst3ry M4n”

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL