9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Razno » Uskoro 6. HAMFEST Osijek 2014.

hamfest_osijek_2013_mRadio klub “Osijek” – 9A1BOP u subotu 17. svibnja 2014. godine, na lokaciji Sportsko poslovne zračne luke u Osijeku, organizira tradicionalno okupljanje radioamatera “6. HAMFEST u Osijeku 2014.” na kome će osim druženja kolega sa opsega i neizostavnog buvljaka, biti zanimljivih predavanja, prezentacija, polaganje za “P” razred.

Svoj dolazak u Osijek je najavio “ARRL DX Checker” Mark – 9A8A, pa ukoliko želite verificirati QSL kartice za DXCC listu – ovo je prava prilika da to i učinite.

Skup je i prijašnjih godina imao karakter međunarodnog HAM druženja, što će biti i ove godine jer su se već najavili gosti iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije .

Program 6. HAMFEST-a:

  • 08:00 – 09:30 sati – okupljanje izlagača i postavljanje štandova;
  • 10:00 sati – otvaranje HAMFEST-a;
  • 10:15 sati – razgledanje štandova i početak druženja;
  • prezentacija Loctite ljepila;
  • 10:30 sati – radionica Aero kluba Osijek (CTK Osijek) – voditelj je Antun Šikić;
  • radionica CTK Osijek – Rastavi-sastavi računalo – voditelj je Daniel Vidaković;
  • radionica i kratko predavanje o ARG-u, Echolink-u i APRS-u;
  • 11.00 sati – ispiti za „P“ kategoriju.

Ovogodišnja novina je sudjelovanje CTK grada Osijeka kojom je predviđen organizirani posjet učenika osnovnih škola. Kao što je vidljivo iz programa, osim radioamaterskog dijela, tu će biti i dio programa modelarske sekcije Aero kluba Osijek te radionica „Rastavi – sastavi računalo“.

Besplatan parking je osiguran uz samu zgradu gdje će se odvijati HAMFEST, a kako bi se što kvalitetnije pripremili, BOP-ovci pozivaju sve zainteresirane izlagače da se jave na e-mail adresu (9a1bop@gmail.com) radi organizacije prostora i rasporeda stolova.

U restoranu, koji se nalazi u sklopu prostora HAMFEST-a, gosti će moći naručiti jelo i piće.

Info pult će se nalaziti u sklopu prostora HAMFEST-a gdje će se moći dobiti informacije, a za sve goste kojima budu trebale informacije kako ih pronaći moći će to učiniti preko repetitora R-2 (145.650MHz) i RU 692 (438.650MHz).

Kako je bilo prethodnih godina možete pogledati ako kliknete ovdje.

Izvor: sib.hr
Foto: Ivona 9A3DIL

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL