9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Reportaže » U gostima kod Franca – 9A3DTL

9a3dtl_mTijekom višednevne aktivacije Parka prirode Papuk (referenca 9AFF-014) od 27. do 29. svibnja 2011. godine iskoristili smo prigodu i posjetili kolegu 9A3DTL u njegovom domu, i dakako HAM kutku.

Franjo Rajnović poznatiji kao Franc (9A3DTL) aktivan je na nižim kratkovalnim opsezima i lokalnom R2 s obzirom da je Velika u brdsko-planinskom okruženju, a njegova kuća u cvijeću nalazi se tik do samog brda.

9a3dtl

Franc nije samo veliki zaljubljenik u radioamaterizam – on je iskren, otvoren i spreman na trajno prijateljstvo. Rado sklapa nova poznanstva na opsezima ali i običnom svakodnevnom životu na 1/2 metra. Često ga možete čuti na KV-u između ostaloga i na E7 skedu ranoranilaca koji se odigrava na 3.740 MHz svakoga jutra.

9a3dtl_9a2mf_9a7dri

OM Franjo je umirovljenik koji osim na radio valovima što život znače, vrijeme krati uređujući okućnicu gdje se nalazi mnoštvo cvijeća i ukrasnog bilja. Ali to nije sve! 9A3DTL skuplja radio uređaje i ostalu opremu, pogotovo starije predmete koje brižno čuva i izlaže na odabranim mjestima.

9a2mf_9a3dtl

Franc rado surađuje sa kolegama radioamaterima, razmjenjuje uređaje i poklanja višak oprema, i na taj način pomaže drugima da se oglase na radio valovima.

Tekst: Ivan, 9A7DRI
Fotke: 9A7DRI & 9A2MF

Tags: , ,

2 Comments

 1. 9A6NDD says:

  Franc legenda! Stari CeBejaš napokon i na RA bandovima. Od njega sam nabavio prvu CB stanicu i antenu i tako ušao u svjet radio valova. Kasnije sam zanemario CB 🙂
  Na susjednoj strani doline uskoro će se oglasiti još jedan RA, i isto imena Franjo 😉
  Pozdrav mojim Veličanima!

 2. 9A6DR says:

  DRAGO MI JE DA SAM NAKON DUGO VREMENA IMAO PRILIKE ČITATI OVAKO LIJEPE STVARI I TO DA STVAR BUDE INTERESANTNIJA O MOM PREZIMENJAKU!..NAŽALOST MALO LJUDI POZNAJEM S ISTIM PREZIMENOM…A JOŠ MANJE DA SU RADIOAMATERI.
  NADAM SE JEDNOM I OSOBNOM SUSRETU TE VJERUJEM DA BI SE NAŠLO PUNO DODIRNIH TOČAKA,TEMA,PRIČE.
  LIJEP POZDRAV ES VY 73!
  DUBRAVKO RAJNOVIĆ, 9A6DR
  VUKOVAR

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL