9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Najave » Natjecanja naša svagdašnja

U tijeku je 24-satno CW/SSB natjecanje na frekvencijama od 1.8 – 28 MHz (bez WARC opsega) koje svake godine organizira Hungarian Radioamateur Society. Nadamo se da ste odradili koju vezu i udijelili kolegama iz HG i drugih zemalja poen-dva, možda tri. Ako niste još uvijek stignete. Sjetite se dana kad ste se tome radovali, danima pripremali, uživali u svakoj vezi i iščekivali odgovor na vaše uporne i promukle pozive.

Nemojte poput čangrizavih baba sa gnušanjem i posprdno govoriti o onima što se uvijek i iznova raduju natjecanjima i pokušavaju odraditi što više veza u vlastitom ili natjecanju koje organizira neki drugi savez radioamatera iz IARU 1. regiona ili svijeta.

Ako vam smeta CQ TEST ili CQ CONTEST isključite radio uređaj i prošetajte ulicama grada, pročitajte neku knjigu, popravite nešto po kući ili izmijenite par osmica sa XYL-om, samo nemojte smetati na opsezima i govoriti svuda okolo kako vas natjecanja i natjecatelji nerviraju. Takve stvari ne priliče pravim radioamaterima – nisu svi za staro željezo i nisu svi isprobali ili odradili ono što ih zanima, niti imaju 77 godina, 1000 QTH polja i 350 DXCC!.

Za koji sat točnije u 07:00 po UTC-u dana 16.01.2011. počinje 1. period 9A activity contesta i Vidovo na UKV-u. Svakako se uključite makar kako biste podijelili poene onima koji brane boje svojih radio klubova ili pokušavaju dosegnuti neko nove QTH polje – možda upravo vaše javljanje pomogne i presudi. Što vas košta? Ako nemate dnevnik veza možete ga preuzeti na našem poslužitelju.

Miša, 9A4TA

Tags:

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL