9A HAM portal QRZ.com.hr

Naslovna » Obavijesti » Idemo dalje…

izgled_portalaPoslije 365 dana rada na nezavisnom 9A HAM portalu “QRZ.com.hr” i par mjeseci razvoja možemo se pohvaliti sa blizu četvrt milijuna posjeta. Samo u prosincu 2011. portal je posjećen preko 23.000 puta, a dnevni prosjek prelazi brojku od 740. Nije loše, ali niti približno dobro kako bi moglo biti kada bi se kolege radioamateri diljem domovine aktivnije uključili i ostavili  malčice traga u obliku priloga, reportaža, najava, stručnih radova, objava samogradnji, različitih konstrukcija i sličnih aktivnosti.

Svi danas imaju foto i video kameru na pametnom telefonu ili kao zaseban uređaj. Iz toga prozlazi da bi svatko mogao napraviti reportažu npr. o starijim kolegama koja bi sadržavala nekoliko fotografija, kraći video zapis, malo teksta, o radu lokalnog radiokluba, o postignućima na natjecanjima i slično.

Nažalost mnogi osim gnojiva iza sebe ne ostavljaju baš ništa u životima drugih ljudi i opravdavaju se da nemaju vremena, volje, snage, želje, ideja kako bi ovaj hobi oplemenili ili barem malo začinili i pojačali okus EM valovima bez boje, mirisa i okusa. Frown

statistika_qrz.com.hr

Unatoč malobrojnim suradnicima na portalu mi idemo dalje u pokušaju reanimacije hobija koji izumire velikom brzinom.

Podsjećamo da 9A HAM portal ne naplaćuje pretplatu i unatoč nedostatku priloga redovito izlazi i unosi tračak nade, na ovaj ili onaj način, u tmurnu svakodnevicu koja se iz života polako preslikava i na RA opsege.

Portal u 15 mjeseci postojanja nije zaradio niti jednu kunu, a po svemu sudeći niti neće – stoga nismo u mogućnosti isplaćivati honorare, koje budimo iskreni nitko nije niti tražio. Smile S druge strane mnoge kolege uredno plaćaju pretplatu na papirnato HAM izdanje koje kasni ili uopće ne izlazi i to spada u nešto sasvim “normalno” i očekivano.

Već neko vrijeme razmišljam kako bi bilo dobro uvesti pretplatu i zatim krenuti sa kukanjem, jedino ne znam kako natjerati dežurne dangube da se po cijele dane prepucavaju na forumu i besplatno doprinesu dinamici na sajtu. Wink

Ovim putem od srca zahvaljujemo malobrojnim kolegama koji su odvojili svoje dragocjeno vrijeme i poslali prilog ili dva za zajedničku stvar: Andra – YU1QT, Emir – 9A6AA, Franjo – 9A2MF, Tom – 9A5TO, Ivan – 9A7DRI, Mate – 9A6JOY, Ilija – YU7PAA, Zvonko – 9A3LG i Duby – 9A6DR.

 Miša, 9A4TA

Komentirajte

*

MIDNEL Web rješenja Internetski servisi MIDNEL